kesan keputihan wanita !!

Salam..

Keputihan merupakan penyakit dimana Miss V mengeluarkan cairan yang berlebihan. Keputihan dapat digolongkan kedalam dua bagian yaitu keputihan normal atau fisiologis dan keputihan abnormal atau patologis.

 kesan keputihan wanita

Keputihan normal atau fisiologis biasanya terjadi sebelum dan sesudah menstruas iaitu semasa kita sedang stres. Cairan yang dikeluarkan tidak berwarna, bening, tidak gatal dan tidak berbau. Keputihan jenis ini bukan merupakan sebuah penyakit dan akan hilang dengan sendirinya.

Keputihan abnormal atau patologis merupakan keputihan yang terjadi dengan tanda-tanda gatal pada area Miss V iaitu cairan yang dikeluarkan tidak bening, berbau anyir atau seperti telur busuk, berwarna putih kekuningan, keabuan sampai kehijauan, kental dan jumlahnya lebih banyak.

Keputihan terjadi akibat infeksi oleh jamu, bakteria, virus atau parasit. Biasanya terasa gatal pada area Miss V atau bibir Miss V bahagian luar. Boleh juga terjadi kerana jangkitan sabun pembersih Miss V, hubungan seks dan jugak pemakaian seluar dalam yang ketat.

Keputihan merupakan penyakit yang harus segera dipulihkan kerana boleh menyebabkan gangguan pada organ pembiakan. Jangan tak tahu keputihan nih boleh menyebabkan korang mandul dan kematian. Bahaya wooooaaah!.

13 Comments

 1. Anis

  Macam mana nak ubatinya ? Sebab saya selalu terasa gatal2 di miss v. Dan setiap hari ia keluar. Kadang2 dengan jumlah yang banyak. Saya masih belum dapat mengubatinya.

  Reply
  1. admin (Post author)

   dekat fb ade banyak org jual produk menjaga alat intim wanita. :) boleh cuba

   Reply
  2. admin (Post author)

   anda boleh cuba produk seri dewi malam. :) ade d facebook :)

   Reply
  3. HANISAH

   assalamualaikum.

   Sesiapa yang mengalami masalah ganguan keputihan Boleh hubungi saya di talian 0132115842 untuk merawat masalah keputihan.

   Keputihan amat menyiksakan kaum hawa.

   Rawat sebelum terlambat.

   sekian.

   wassalam,

   hanisah bt zakaria.

   Reply
 2. Teenager

  Hmm, klu umur antara 13-18 menghadapi keputihan, apa yang patut dilakukan untuk mengelak atau mencegahnya daripada berlakunya keputihan?

  Reply
 3. naz kulai johor

  saya lelaki , pakcik saya selalu pancut kt miss v awek diaa .

  Reply
 4. info

  makan je pegaga selalu.

  Reply
 5. ateha

  adakah faktor penggunaan pembersih wanita itu salah satu punca masalah keputihan?

  Reply
 6. jamu susuk dara

  blh hbungi sya utk produk jamu susuk dara facebook sya anysnisa

  Reply
 7. buy ventolin online

  Thanks so much for the blog article.Much thanks again. Fantastic. buy ventolin

  Reply
 8. diana

  saya pernah kena keputihan yg kronik sgt selepas baru berkahwin.. sampai berketul2.. panik tak tau nk buat apa sbb 1st time..n lg 1 saya tk boleh bersama suami time tu sbb rasa sakit teramat seperti pijar n panas di bhgian tu..google produk dr internet, saya cuba product nama dr herba..memang ALHAMDULILLAH dengan izinNya serasi utk saya n terus hilang kulat penyebab keputihan tu.. n 99% yg guna semua berpuas hati n produk ni ada jaminan pulangan wang..skag saya jadi pengorder pulak utk kawan2 n saudara yang ada masalah.. heee

  Reply
 9. vv

  saya mengalami hal ini sekarang..macam mna nak menanganinya

  Reply
 10. syed_0166676079

  UBAT GUGUR KANDUNGAN
  Bukan untuk gugurkan kandungan tanpa sebab, tetapi keadaan memaksa seperti ekonomi tak stabil, baru melahirkan anak, memudaratkan kesihatan ibu sekiranya mengandung dan lain-lain.(Terbukti 100% Berkesan). http://deadwood1800.wix.com/urgentmedicals or urgentmedicals.blogspot.com

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *